שאלה ............ ....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/07/2022 | 18:51 | מאת: יעל

בת 45 בתקופה האחרונה חשה לפעמים באמצע היום וגם כשמתעוררת בבוקר דופק מהיר אך כשבודקת את הדופק הוא 90 -95 ושאלתי היא למה זה מרגיש חזק ומהיר כשבפועל הוא פחות מ -100 ?

אפשר להרגיש את הדופק בעוצמה במגוון מצבים כגון מחלת חום, התייבשות, התרגשות, הפרעות בקצב הלב, הפרעות בבלוטת התריס ועוד. גם כאשר הוא במקצב וקצב תקין, ולכאורה אין שום הפרעה אנחנו מרגישים לפעמים את הלב פועם בחוזקה. חשוב לשלול את הסיבות ה'מסוכנות' לתחושת דפיקות הלב ובהתאם לבחור את הטיפול הנכון. אם התחושה מופיעה לעיתים קרובות כדאי לעשות ניטור מסודר של הדופק באמצעות מדידה עצמית שלוש פעמים ביום או באמצעות הולטר לחץ דם ודופק.

מנהל פורום קרדיולוגיה