הולטר לחץ דם 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/06/2022 | 23:06 | מאת: מתן

שלום אדם שבדרך כלל במדידות ביתיות במנוחה בדרך כלל לחץ הדם תקין, באזור ה-120-80, לפעמים פחות, לפעמים זה מגיע גם ליותר 135-85. אך במדידות במרפאה וכדו' הוא גבוה בצורה משמעותית. הבנתי שמקובל במקרים כאלו לעשות הולטר לחץ דם ל-24 שעות. אלא שמהכרות עם עצמי ההולטר לחץ דם עצמו מלחיץ, בפרט כשהוא מבצע מדידה ומנפח את השרוול, בטח אם זה קורה ליד אנשים, אך גם אם נמצאים לבד עצם ההפתעה מהמדידה והתחושה הזו זה כבר עלול להעלות את הלחץ דם. כ"כ זה יכול להפריע לשינה (גם כך השינה שלי לא משהו בכלל) ואז שוב להשפיע על המדידה. במקרה כזה יש טעם בכלל להולטר לחץ דם? יש פתרונות אחרים? ומדוע לחץ הדם שלי במרפאות עולה מאוד, לפעמים לערכים של בערך 180 סיסטולי, ודיאסטולי באזור 100? אציין שבאחת הפעמים הבאתי איתי את המכשיר הביתי כדי לראות אם הוא תקין והמדידות במכשיר במרפאה ובמכשיר הביתי יצאו דומות. תודה

התופעה של עליה במדדי לחץ הדם במרפאה או במצבי דחק מוכרת והיא מכונה "תסמונת החלוק הלבן". אנשים הסובלים מתופעה זו נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סיבוכים של יתר לחץ דם ביחס לאוכלוסיה עם לחצי דם תקינים. הולטר לחץ דם היא בדיקה טובה. אמנם בפעמים הראשונות שהשרוול מתנפח זה יכול להיות מעט מלחיץ, אבל רוב האנשים מצליחים להתרגל לתחושה ולתפקד כרגיל. כנ"ל לעניין השינה. אופציה אחרת היא עריכת יומן לחץ דם עצמי עם ניטור ביתי שלוש פעמים ביום בשעות קבועות במשך כשבוע ימים.

מנהל פורום קרדיולוגיה