שאלה בקשר לטיפול בסטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/06/2022 | 15:17 | מאת: רובי

שלום 1. ידוע שססטינים עלולים לגרום לכאב ולנזק לשרירים, האם זה כולל את שריר הלב? האם יש סיכון שסטטינים יגרמו לנזק ללב? 2. אדם שאינו חולה לב וללא מחלות רקע, שנוטל סטטינים בגלל רמות כולסטרול גבוליות או קצת מעל הנורמה, האם יכול בכל עת שירצה להפסיק או שלהפסקת הטיפול יש תופעות לוואי או נזק כלשהו? 3. הפקת הטיפול תגרום רק לחזרה למצב הקודם (או אם אדם ירד במשקל ושמר על תזונה אז זה השתפר גם בלי קשר לכדורים) או שיש איזה גורם של תלות בטיפול הזה שאסור להפסיקו מסיבה כלשהי? תודה

1. סטטינים יכולים לגרום בשכיחות גבוהה יחסית לכאבי שרירים שמקורם בשלד, בדרך כלל כאבי רגליים. לעיתים נדירות שבהן יש פגיעה שרירית נרחבת מאוד הדבר עלול לגרום גם לנזק משני בשריר הלב ובכליות. 2. הפסקת הטיפול בסטטינים אינה גורמת לנזק באופן מיידי. יחד עם זאת היא תגרור עליה בשומני הדם ונזק מצטבר לעתיד. אפשר לדמות את זמן החשיפה לשומני הדם כאל עישון סיגריות. נטילת סטטינים אם כן היא הפסקת עישון, והפסקתם דומה לחזרה לסיגריות... 3. בהפסקת טיפול בדרך כלל שומני הדם יחזרו לערך הבסיסי שממנו התחלנו. אין תלות בטיפול

מנהל פורום קרדיולוגיה