לחץ דם נמוך ופולס עם קצב מקוטע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/06/2022 | 18:26 | מאת: זינה

שלום אני בת 82, נוטלת תרופות נגד לחץ דם גבוה בבוקר Lercapress ובערב Diovan. אני מודדת לחץ דם יום יום ובזמן אחרון לחץ הדם יותר נמוך מהנורמה-110/60 או 100/50. הפסקתי לשתות Diovan אבל לחץ הדם ממשיך להיות נמוך. דופק אצלי 60-64 עבור דקה אבל פעימות לא באותו קצב אלא מקוטע או עם תאוצות כלומר פעימות לא בקצב אחד וזה ככה כבר כמה שנים. לעיתים אני מרגישה היאלמות או חוסר תחושה ביד האם אני צריכה להפסיק לשתות תרופות נגד לחץ דם גבוה? או להפסיק לשתות Lercapress ודווקא להמשיך לשתות Diovan כי הוא גם נגד אי ספיקת לב?

שלום זינה. ירידה בלחץ הדם דורשת בירור, בייחוד אם יש אי ספיקת לב ברקע כי היא יכולה לרמז על ירידה בתפקוד הלב. ניטור לחץ הדם צריך להעשות במדידות ביתיות, שלוש פעמים ביום. בכל אופן, התאמת הטיפול התרופתי ליתר לחץ דם תלויה בהרבה מאוד גורמים כמו מחלות הרקע, תפקודי הכליות, והתרופות האחרות ולכן אינני יכולה לענות על השאלה איזו מן התרופות כדאי להמשיך או להפסיק. לעניין הדופק - כדאי להשלים בדיקת אק"ג כדי להבין מה הקצב הקיים. כדאי לפנות לרופא והצטייד מראש במדידות לחץ הדם הביתיות, בתרשים האקג ובבדיקות דם עדכניות.

מנהל פורום קרדיולוגיה