רגישות וכאב בסטרנום ובקסיפואיד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/06/2022 | 01:39 | מאת: ישראל

שלום בשנות הארבעים מזה שנים שיש לי רגישות למגע בקסיפואיד, לפעמים גם כואב בלי קשר למגע. הקסיפואיד עצמו נראה לי בולט. למעשה גם בחלק היותר עליון (בסטרנום) יש רגישות ולפעמים כאב. מדדי דלקת תקינים, אין דלקת פרקים. מאחר ולפעמים יש כאב חזה בגלל זה, אני לא פעם מוצא עצמי בדילמה אם מדובר במשהו אחר מאשר הכאב בסטרנום. לפני כמה חודשים פניתי למוקד רפואי ובוצע בירור לשלול אירוע לבבי, והאבחנה היתה דלקת בסטרנום. לפני כ-10 שנים ביצעתי מיפוי עצמות שלפי הפענוח הכתוב היה כתוב שהוא בגדר התקין וללא מממצאים פתולוגים. מה יכול להיות הסיבה לרגישות, לכאבים, לנפיחות של הקסיפואיד, לנטיה למה שנראה כמו דלקת? האם נדרש בירור נוסף? ואיך מתייחסים לכאבים בחזה בממצב כזה? ולאיזה תחום רפואי זה שייך? תודה רבה

כאב ממוקד על הקסיפואיד יכול להתאים לדלקת קלה בסחוס המכונה costochondritis או שהוא יכול להיות מהשרירים המחוברים לעצם החזה. באבחנה מבדלת תמיד קיימת האפשרות שזהו כאב מקרין ממקור אחר כמו לב, ריאות או מערכת העיכול. אם האפשרויות האחרונות שכתבתי נשללו, ונשארה האבחנה של כאבי שרירים/סחוס כדאי מאוד לנסות טיפול מכוון בפיזיותרפיה במקביל לטיפול בנוגדי דלקת. אופציה נוספת היא סטימולציה מקומית של העצבים במקום. במקרים חריגים אפשר לחשוב על זריקות מקומיות. הבירור הראשוני נעשה באמצעות רופא המשפחה שבמידת הצורך יכול להפנות גם לייעוץ של רופא כאב

17/03/2024 | 17:13 | מאת: רחל פלד

אני בהריון בשבוע ה-34 ויש לי את הרגישות הזו, זה קשור להריון? שללו דברים אחרים אך לא נתנו לי מענה לבעיה, מה עושים?

מנהל פורום קרדיולוגיה