תרופות ללחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/06/2022 | 14:27 | מאת: שני

שלום, לחץ הדם שלי 105 על 95 הבנתי ש ה 95 גבוה.. במידה ואקח קנדור ללחץ דם(עקב אסתמה) ה 105 לא עלול לרדת נמוך מידיי? האם יש מידע בממוצע בכמה יורד לחץ הדם עם קנדור 16? תודה רבה

הי שני. המספרים שכתבת לא כל כך הגיוניים...באופן תקין ההפרש בין הלחץ הסיסטולי ( הערך הגבוה) ללחץ הדיאסטולי (הערך הנמוך) הוא כ30-60 ממ"כ. לגבי הטיפול בקנדור - זוהי תרופה מצוינת ללחץ דם. בדרך כלל מתחילים במינון נמוך יותר כדי להמנע מתת לחץ דם, כי התגובה לטיפול שונה מאדם לאדם. חשוב לדעת גם שאצל רוב האנשים צריך לפחות שתי תרופות שונות כדי להגיע לשליטה טובה בלחץ הדם.

מנהל פורום קרדיולוגיה