דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/04/2001 | 21:31 | מאת: צורית

שלום ד"ר קיציס. אני רואה שהנושא עלה פה בפורום מס' פעמים. ובכ"ז רציתי לקבל את עצתך. קורה לי בערך פעם ביומיים, שלושה,שאני פתאום מרגישה דופק מהיר, אני ממש מרגישה את הקרוטיד פועם, אפילו בלי לשים שתי אצבעות עליו. זה נורא מלחיץ אותי. אני עוסקת בתחום הרפואה ועל כן ביקשתי מעמית למקצוע, רופא שיניים במקצועו, לעקוב איתי אחר התופעה, ובאמת הוא התפלא לגלות שמידי פעם ישנה עלייה בדופק וייעץ לי לעקוב מס' ימים ולראות אם התופעה ממשיכה. הוא אמר שאם אני רואה שזה ממשיך ככה אני צריכה להיבדק ולשלול מצב של אריתמיה. יש לציין שהתופעה קורית במנוחה וללא קשר למאמץ פיזי. אני בת 24, מעשנת( קופסא לשבוע), סטודנטית שנמצאת בלחץ נפשי מאד גבוה. האם זה קשור? האם אני צריכה להיבדק? מצפה לתשובתך. תודה!

28/04/2001 | 13:19 | מאת: ד"ר אילן קיציס

על מנת לדעת על מה מדובר את חייבת אקג או הולטר... אחרת "הכל באויר" (כלומר אי אפשר להתייחס אפקטיבית רק על בסיס התלונות הסובייקטיביות שלך - וצריך גם ממצאים אוביקטיביים) הולטר ואקג תודה על תשומת הלב

29/04/2001 | 12:33 | מאת: מירב

תודה על תשובתך, קודם כל. היכן אני מקבלת הפנייה לאקג או הולטר(שתודה לאל, אין לי מושג מה זה בכלל אבל זה לא נשמע טוב..)? ובכלל נשמע לי מלחיץ לעשות אקג\הולטר בגיל 24. אם לא אבדק עלול לקרות לי משהו? האם הגורמים שהזכרתי , במיחוד מתח נפשי, אינם יכולים להשפיע על מצב כזה? מצפה לתשובתך. תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה