קרדיולוק ושתיית אלכוהול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/06/2022 | 12:15 | מאת: לירז

שלום בת 27 נוטלת קרדילוק 5 מ״ג בגלל עליות לחץ דם ודופק. בדיקת הולטר לב,אקו לב,אקג הכל תקין אז רופאת המשפחה מייחסת את זה לחרדות ולחץ נפשי. האם אני יכולה לשתות כ- 2 כוסות אלכוהול (למשל יין לבן או שמפניה) בזמן נטילת קרדילוק? הכוונה לשתיית אלכוהול פעם בחודש תודה

לחץ דם גבוה בגיל צעיר דורש בירור רפואי מלא (כולל בדיקה פיזיקלית, בדיקת דם ושתן ובדיקת אקו לב). הבירור נעשה בדרך כלל על ידי רופא המשפחה, אבל יכול להעשות גם על ידי קרדיולוג או נפרולוג. אמנם חרדות יכולות לגרום לדפיקות לב מהירות לעיתים, אבל הן פחות קשורות בעליית לחץ דם. לעניין השילוב של קרדילוק ואלכוהול - השילוב עלול לגרום לירידת לחץ דם חדה עם תחושת סחרחורת וכמעט התעלפות, ולכן עדיף לא לשתות בשעות הראשונות שאחרי נטילת הכדור

מנהל פורום קרדיולוגיה