אי ספיקת לב ואי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/06/2022 | 10:19 | מאת: ערן

ש לי אי ספיקת לב ואי ספיקת כליות. הקרדיולוג אמר לי לקחת פוסיד אבל הנפרולוג אמר שזה יכול לפגוע בכליות. אני מפחד שהתרופה תפגע בכליות ואצטרך דיאליזה. האם יש טיפול אחר שיכול לעזור ?

הטיפול בפוסיד עלול לגרום לנפח נוזלים נמוך יחסית בכלי הדם ובכך לגרום להחמרה בתפקוד הכליות, כמו בהתייבשות. מצד שני, במקרים של אי ספיקת לב שבהם יש עודף נוזלים משמעותי המקשה על פעולת הלב, הטיפול בפוסיד יכול דווקא להפחית את העומס על הלב, ובכך לשפר את זרימת הדם ממנו אל הכליות, מה שיגרום לשיפור בתפקוד הכליות.

מנהל פורום קרדיולוגיה