קוצב לב ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/06/2022 | 00:01 | מאת: אבי

שלום, אישה בת 86 סובלת כבר שנים מבעיה של בצקות ברגליים בגלל אי ספיקת לב. לפני שנתיים טיפול של קוצב הביא לשיפור משמעותי מאוד. לאחרונה, החמרה קשה של בצקות בכל הגוף עם חוסר תאבון ועייפות. האם יכו להיות שהקוצב מוגדר על דופק גבוה מדי ללב מבוגר? (דופק 70) בבדיקת אקו: דליפה קשה במיטרלי וטריקוספישלי. האם בגיל כזה יש פתרון ניתוחי? תרופת? תודה.

סביר יותר שתסמיני אי ספיקת הלב הם ביטוי של הדלפים המסתמיים הקשים. במבנה אנטומי מסוים של הלב והמסתמים ניתן לשקול הפחתה של עוצמת הדלף באמצעים פולשניים כמו הנחת קליפ (אטב) בצנתור. הערכת ההתאמה לפעולה מסוג זה נעשית במרפאת מסתמים

מנהל פורום קרדיולוגיה