הרחבה של אבי העורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/06/2022 | 09:18 | מאת: ניצן

באקו לב מצאו אצלי הרחבה של אבי העורקים. מה זה אומר והאם יש טיפול שיכול לעצור את ההרחבה הזאת?

הטיפול בהרחבה של אבי העורקים תלוי במידת ההרחבה ובמחלות הרקע. בהרחבות קלות עד בינוניות הטיפול הוא בדרך כלל מעקב באקו לב אחת לשנה ובCT אחת לשלוש שנים, עם ביקורת קרדיולוג אחת לשנה. איזון לחץ הדם באמצעות תרופות יכול להאט את התקדמות ההרחבה של העורק. ייתכן שגם תנתן הנחיה להמנע ממאמצים שעלולים לגרום לעליית לחץ חדה בבית החזה

מנהל פורום קרדיולוגיה