השתלת כליה ומיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/06/2022 | 09:04 | מאת: בני

אני חולה דיאליזה. עשיתי מיפוי לב כהכנה להשתלת כליה והמיפוי יצא לא תקין. האם אני חייב צנתור?

התשובה לשאלה זו מורכבת. יש צורך בהערכה מסודרת, עדיף במסגרת מרפאת לב המנוסה בטיפול במושתלי כליות ובמועמדים להשתלת כליה. בדרך ככלל התשובה לשאלה תהיה תלויה בכמה גורמים - האם יש רקע של צנתור? מה היו תוצאות המיפויים הקודמים? האם אתה סובל מכאבים בחזה או מקוצר נשימה במאמץ? האם אתה מועמד להשתלה מתורם חי או ממת? כמה זמן בדיאליזה? ועוד ועוד. טיפול נכון יוכל להגדיל את סיכויי ההצלחה של ההשתלה ולהאריך את חיי השתל.

מנהל פורום קרדיולוגיה