כאבים בחזה וצנטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/06/2022 | 07:57 | מאת: אבי

פניתי לרופא שלי בגלל כאבים בחזה. עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות ובדיקת אקג שהבנתי שגם היא תקינה. הרופא המליץ לי על צנתור ורטואלי. האם זו בדיקה טובה ? האם אפשר לקבל הסבר על הבדיקה?

צנתור וירטואלי הוא למעשה CT עם חומר ניגוד המכוון להדמית העורקים המספקים את הלב (עורקים כליליים). זו בדיקה מצוינת לאבחנה של טרשת עורקים, בייחוד באנשים צעירים יחסית ועם מספר מצומצם של גורמי סיכון. הבדיקה פחות מתאימה לחלק מהאנשים - למשל למבוגרים מאוד, לאנשים עם עישון כבד ברקע או לחולי דיאליזה. היא גם אינה מתאימה למי שעבר צנתור עם הנחת תומכן בעבר או למי שסובל מפרפור פרוזדורים

מנהל פורום קרדיולוגיה