עזרה ראשונה במקרה של להתקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/06/2022 | 13:35 | מאת: יניב

שלום ד"ר במשפחתי מספר חולי לב וחשוב לי לדעת האם במקרה של אירוע לב, יש תרופה/תרופות אשר ניתן ליטול כעזרה ראשונה שיעצרו או"יחלישו" את ההתקף עד להגעה של הצוות הרפואי? שמעתי על אספירין ניטרוגליצרין וקרדילוק, אך אשמח לקבל הסבר קצר ומבוסס מפי רופא כיצד הן פועלות בזמן התקף

התקף לב נגרם על פי רוב מחסימה של עורק המספק את שריר הלב על ידי קריש. הטיפול הנכון במקרה כזה הוא להזעיק באופן מיידי את שירותי ההצלה ולהתפנות לבית החולים הקרוב. לעזרה ראשונה ניתן בדרך כלל אספירין בלעיסה במינון מוגבר. האספירין היא תרופה הנוגדת את פעולת טסיות הדם, ובכך מונעת במידה מסוימת את המשך גדילת הקריש בכלי הדם. ניטרוגליצרין היא תרופה המרחיבה כלי דם וגם היא ניתנת לפעמים בהתקף לב כדי להרחיב את העורק החסום, אבל תרופה זו צריכה להנתן אך ורק על ידי איש צוות רפואה כי במקרים מסוימים אסור לתת אותה (למשל בלחצי דם נמוכים במיוחד, או באנשים הנוטלים ויאגרה). התרופה קרדילוק מאטה את קצב הלב אבל גם אותה אסור בשום אופן לקחת ללא הנחית רופא כי יש התקפי הלב המלווים בדופק איטי או בחסם הולכה עצבית.

מנהל פורום קרדיולוגיה