נטילת אספירין לפני או אחרי אוכל?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/06/2022 | 12:29 | מאת: אביעד

שלום אספירין במינון מניעתי מתי הזמן המומלץ לנטילה? ראיתי שיש שכותבים לפני אוכל ויש אחרי אוכל. האם יש מניעה מלקחת לאחר ארוחת בוקר של ברנפלקס (שזה עם עם חיטה מלאה - סיבים) מבחינת הפרעה לספיגה? והאם אפשר לקחת זאת יחד עם ויטמינים ותוספי מזון? תודה

אספירין כדאי לקחת עם האוכל, בעיקר משום שכך פוחת הסיכון שהתרופה תגרום לכיב קיבה (פצע בקיבה). הספיגה היא מעט יותר איטית על בטן מלאה, אבל ממילא זו תרופה שעובדת לאורך מספר ימים , ואין עניין של התחלת פעולה מהירה כשנוטלים אותה למניעה. אין בעיה לקחת אותה ביחד עם ויטמינים ותספי מזון

מנהל פורום קרדיולוגיה