אי ספיקת כליות ומחלות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/06/2022 | 08:58 | מאת: יניב

אני סובל מאי ספיקת כליות הרבה שנים אבל מרגיש בסך הכל טוב. שמעתי שמי שסובל מהכליות עלול לסבול גם מחלות לב. זה נכון ?

אי ספיקת כליות מהווה גורם סיכון למחלות לב, כך שהשכיחות של בעיות לבביות עולה ככל שהתפקוד הכלייתי מחמיר. חשוב מאוד להבדק על ידי קרדיולוג שיבדוק האם יש גורמי סיכון נוספים, ויאזן אותם. בנוסף יש תרופות מסוימות שיכולות להאט במידה מסוימת על ההתדרדרות הכלייתי ובמקרים מסוימים נכון ליטול אותן באופן קבוע, גם אם אי ספיקת הכליות נמצאת בשלב ההתחלתי ולא גורמת לשום תסמינים

מנהל פורום קרדיולוגיה