עודף שומנים בדם ותרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/06/2022 | 19:18 | מאת: ליאת

בת 50 סובלת מעודף שומנים בדם למרות דיאטה דלת שומן ממושכת. הטיפול בתרופות (ליפיטור) גורם לי לכאבי שרירים קשים ברגליים. האם יש תרופות אחרות שאני יכולה לקחת? תודה

הטיפול נגד שומנים באנשים עם גורמי סיכון למחלות לב הוא משמעותי מאוד ולאורך זמן יכול להפחית מחלות לב ולהאריך חיים. התרופות הקלאסיות לטיפול בכולסטרול הרע (סטטינים כדוגמת ליפיטור) יכולות לגרום לעיתים לכאבי שרירים. אם זה המצב אפשר לנסות לעשות כמה שינויים: להפחית את מינון הליפיטור ולשלב אותו עם תרופה אחרת להורדת שומנים או להחליף את התכשיר לסטטין מסוג אחר. אם כל הניסיונות האלה כושלים, אזי אפשר לנסות טיפול חדש הניתן בזריקות. טיפול זה מאושר בחולים מסוימים בהתאם למחלות הרקע ולרמת השומנים בדם.

מנהל פורום קרדיולוגיה