לחץ דם גבוה מאד ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/06/2022 | 12:11 | מאת: ברכר יצחק

בן 75 אושפזתי בהדסה לכמה ימים לחץ גם בקבלה 240 /112 לחץ דם אקוטי ואי ספיקת לב אשמח לשמוע דעתכם תודה

לחץ הדם אכן גבוה במיוחד ועלול להיות מלווה בתסמינים של בצקת ריאות ואי ספיקת לב. מהצד השני ייתכן שהגורם הראשוני ללחץ הדם הוא דווקא אי ספיקת הלב. כך או כך, יש צורך באיזון תרופתי של לחץ הדם בשאיפה לערכי לחץ דם סביב 130 סיסטולי (הערך הגבוה) וכן בטיפול תרופתי לאי ספיקת הלב. ייתכן גם שתעבור בירור לחיפוש אחר הסיבה לאי ספיקת הלב באמצעות בדיקות דם, צילום חזה, אק"ג ואקו לב.

מנהל פורום קרדיולוגיה