דפיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/08/2000 | 21:32 | מאת: סמי מ

בן 37 עבר ללא בעיות רפואיות אך בתחילת השנה התעוררתי באמצע הלילה בעם דפיקות לב מהירות וחזקות הדבר חזר על עצמו שלוש פעמים במרווח של חצי שעה הגעתי לחדר מיון עם תלונה של כאבים בחזה וכאב ביד שמאל הושארתי להשגחה 24 שעות עם מסקנה שזה נבע מלחץ וחרדה למרות זאת הופנתי לבדיקת טליום נמצא שהכל תקין בהולטר נצפו 2 pvc's משני מוקדים וכן בשעות הלילה ניצפו קטעים של סינוס אריטמיה ל.ד תקין 110/70 כולסטרול הרע 140 הטוב 42 טריגלצרידים 147 אני עוסק בספורט רץ למרחקים ארוכים אך עד הים אני סובל ממחושים וכאבים בצד שמאל ובכתף שמאל ומתחת לחזה שמאל וחולשה כללית לציין שבכל המקרים דופק הלב שלי לא עובר את 80 פעימות לדקה תודה

02/09/2000 | 19:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יכולצ להיות שזה באמת "חלום רע" וכל מה שהרגשת זה דופק תקין אך מעט מהיר ובלילה פשוט ,הרגשת" אותו. ומאידך לא בלתי נמנע שהיתה הפרעת קצב כלשהי. גם זה שההולטר היה תקין לא אומר שלא היתה לך הפרעת קצב... כי הרי בזמן ההולטר הכל היה תקין. חכה ותראה במה מדובר. אם התופעה חוזרת על עצמה אולי צריך בירור יותר מעמיק. ואם הכל יחלוף אז מה טוב. אמרת שהיו לך VPCs משני מוקדים... האם קרדיולוג ראה את הממצאים האלו? תודה על תשומת הלב

13/10/2000 | 16:34 | מאת: ר.ע

שמתי לב שקפאין עושה לי דפיקות לב בעיקר נס קפה שוה לנסות תקופה ללא צריכת קפאין : קוקה קולה, תה וקפה שחור.

04/09/2000 | 23:48 | מאת: ירון

בן 34 סובל מלחץ דם גבוה מטופל בכדור קונברטין 5 מיל. מדי פעם אני חש בדופק לא סדיר בדרך כלל פעימות חזקות בקצב איטי כ40 פעימות בדקה לעיתים הפעימות הופכות מהירות יש לציין שרב הזמן המצב תקין וההפרעות בקצב מתרחשות אחת לחדש בערך.

05/09/2000 | 20:12 | מאת: ד"ר אילן קיציס

עדיין אין באפשרותי לנחש במה מדובר. אולי צריך עוד הולטר ... העיקר לתפוס "על חם" את הפרעת הקצב. זה הכי חשוב. רק אז אפשר יהיה להתייחס אליה. אין לי פתרונות אחרים.

מנהל פורום קרדיולוגיה