בעיה או לא?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2001 | 21:58 | מאת: דניאל

שלום! אני בן 16, חשוב לציין שתמיד הייתי בכושר די טוב,שחיה, ריצה וכו' לפני כחצי שנה שחיתי יותר מהרגיל (כשעתיים וחצי), חשוב לציין שבאותו יום קיבלתי תרופה בשם אוקסיס לאסטמה בביקורת שנתית אצל הרופא (האסטמה אצלי לא רצינית, רק טיפול מונע מידי פעם) אח"כ הרגשתי דפיקות חזקות ומהירות ולא היה לי תיאבון, לאחר שהרבה זמן לא ירד לי הדופק הלכתי לרופאה תורנית שבדקה אקג והיה תקין הבעיה היא שמאז אותו יום אני לא תמיד מרגיש טוב..... לפעמים יש לי הרגשה של חום/צריבה קלה בצד שמאל איפה שנמצא הלב, ולפעמים תחושה של פעימות חזקות מהרגיל (לא בהכרח מהירות), או לעיתים רחוקות עקצוצים או קפיצות (כאילו הלב מתהפך או פועם פעמיים מהיר) עשיתי אקו/אקג הכל תקין (מצאו אוושה תפקודית אמרו שזה כלום) וגם הולטר אבל התוצאות עוד לא הגיעו שאלותיי הן: 1. האם ההולטר בודק רק מהירות פעימות (דופק) או גם את עוצמתן וצורתן? 2. האם הגיוני שנגרם לי נזק מיום אחד שבו עשיתי מאמץ? או שהכל ככל הנראה פסיכולוגי בעקבות אותו אירוע? 3. כל הבדיקות שעשיתי שוללות בוודאות בעיה בלב ככה שאם גם ההולטר תקין אני יכול לחזור להתאמן בלי חשש?

25/04/2001 | 06:25 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא נראה לי שיש בעיה. חכה להולטר. אם עשית את כל הבדיקות והכל בסדר.. אז זה בסדר. מאמץ גדול אחד לא פוגע בלב... ואוושה פונקצינלית היא באמת ללא כל משמעות לבריאות שלך תרגע תודה על תשומתץ הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה