כולסטרול גבוה וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/02/2021 | 20:52 | מאת: יוני

שלום בחור בן 46, רמות כולסטרול קצת מעל הנורמה. לא מטופל בתרופות מלבד אספירין מניעתי. היה שיקול האם להתחיל טיפול תרופתי לכולסטרול או לאזן באמצעות שינוי תזונתי ופעילות גופנית. ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות בעניין: 1. האם כולסטרול גובה זה תוצאה של אכילה או שיש גורמים נוספים? 2. האם יש קשר בין מצב נפשי או בעיות שינה לכולסטרול גבוה? 3. ידוע (אני לא יודע אם זה נכון ומבוסס) שמי שמתחיל טיפול תרופתי לכולסטרול זה טיפול לכל החיים, האם זה נכון? א"כ מה הסיבה? 4. האם ידוע על תוספים כלשהם שיכולים להחליף טיפול תרופתי? 5. קראתי על תוסף - Red Yeast Rice (שמרי אורז אדום) שיש בו את המרכיב שיש בסטטינים, האם זה מוכר לרופאים? האם זה יעיל? ואיך זה מבחינת בטיחות (כמובן מחברה מוכרת). תודה רבה

21/02/2021 | 10:44 | מאת: פרופ' מחמוד סולימאן

1) בד"כ שילוב של תורשה ותזונה לקויה והעדר פעילות גופנית 2) לא ידוע על קשר ישיר 3) בד"כ שמתחילים טיפול לא מפסיקים מסיבות ברורות 4) לא ידוע על תוספים שיכלוים להחליף טיפול 5) אכן יש בו את המרכיב הפעיל של סטטינים, ולכן גם אותן תופעות לוואי. ההשפעה של התחליף אינה צפויה (גם יעילות וגם תופעות לוואי). נדמה לי שה- FDA הוציא לפני מספר שנים אזהרה לגבי השימוש בשמרים אלו.

מנהל פורום קרדיולוגיה