נימול בכפות הידיים בשכיבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/01/2021 | 11:14 | מאת: אני

שלום, למיטב ידיעתי, לא היו לי בעיות לב עד היום, מעבר לאוושה שקיימת עוד מלידה, שאובחנה שוב ושוב כתמימה, בפעם האחרונה לפני 3 שנים (בגיל 30) בבדיקת אקו. בתקופה האחרונה אני שם לב שבשכיבה במיטה, כפות הידיים שלי נרדמות, גם אם הידיים משוחררות לגמרי, זאת אומרת, זאת תחושה דומה למה שמרגישים כשבטעות יושנים על היד ומתעוררים, רק שעכשיו זה קורה גם בלי שאני מפריע לדם לזרום. בלי קשר, בכל חורף אני סובל מכפות ידיים קפואות ויבשות (לא יודע אם זה קשור לעניין ובכל מקרה זו בעיה ישנה). אציין כהערה שהשנה ירדתי כמעט 20 קילו בדיאטה שמשלבת את דיאטת 8-16, הימנעות ממתתקים וצמצום משמעותי של בשר. כיום שוקל 90 (עדיין נחשב עודף משקל לגובה שלי - 176). תודה.

28/01/2021 | 11:32 | מאת: פרופ' מחמוד סולימאן

לא נראה לי שרדימות בכפות הידיים קשורה ללב. יתכן ויש לחץ על העצבים של כפות הידיים (תסמונת התעלה הקרפלית).

15/02/2021 | 13:42 | מאת: אני

תודה רבה על התשובה ועל ההתייחסות. אני באמת המון במחשב, אבדוק את זה.

מנהל פורום קרדיולוגיה