מיחושים בכתף שמאל ולאורך היד כולה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/04/2001 | 11:44 | מאת: מוטי

לרופא שלום. בשנת 1998 החלו אצלי תופעת של התקפי חרדה קשים. במשך שנה טופלתי אצל פסיכוגית, ובמקביל קיבלתי טיפול תרופתי (כ-5 חודשים). איני יכול לומר שאני בריא ב-100% בכל מה שקשור לנושא הנ"ל, אך מבחינות אחרות כן. חלק מהתופעות שליוו אותי אז היו דופק מהיר, כאבים ביד וכתף שמאל, ותעוקה באזור החזה, - אשר כונו על ידי המטפל כתרחישי לב מדומים, כאשר שאלתי לגבי הנושא הזה הושב לי שהתופעות האלו מתלוות להתקפי חרדה ואין לדאוג כלל. כיום לאחר כמעט שלוש שנים סימפטום אחד עדיין לפעמים מלוה אותי וזה המיחושים בכתף שמאל ולאורך יד שמאל. שאלתי היא האם יש איזה שהיא בעיה פיזיולוגית מוכרת העונה לתופעה הזו מבלי לקשור אותה לחרדה שסבלתי אז ? ברצוני להוסיף קצת פרטים : אני בן 35 , בריא ללא היסטוריה רפואית, הפסקתי לעשן לפני 8 חודשים, שוקל כ-90 ק"ג מתנשא לגובה של 188 ס"מ.

10/04/2001 | 22:40 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מבחן הזמן לטובתך... אילו היה מדובר באמת במחלת לב שאחראית למיחושים, סביר להניח, שמשהו אמיתי היה קורה לך כבר... ובכל זאת הייתי הולך לקרדיולוג או לרופא כללי ועושה בדיקות מעבדה, אקג ואולי גם הולטר תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה