אחרי מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/04/2001 | 11:24 | מאת: אלימלך

חג-שמח שאלתי היא קצת גבולית ומשיקה לאורטופדיה אבל סיבתה קרדיולוגית. אני כחודש אחרי מעקפים השתקמותי לדעת קרדיולוג ולדעת הסובבים אותי- היא מצוינת. אבל יש עוקץ - אני צועד פעמים ביום כקילומטר וחצי , אין לי קשיי נשימה ומאמץ , אבל יש לי קשיי ברכיים (שחיקה מאד רצינית), לפני הניתוח שמרתי על קצת כושר ע"י שחיה שאלתי - האם עבודת אפני כושר ( ללא משקל הגוף) יכולה להחליף חלק מהצעידה ? בעוד כחודש אני מקווה ללכת בבריכה - ושוב כדי לנטרל את משקל הגוף (86 ק"ג) שאלה נוספת - האם נבון מצידי לנהל מעקב אחרי לחץ הדם שלי, אני מודד היום : בבוקר לפני האוכל ובערב אחרי הארוחה ( כשעתים) ? תודה וחג שמח .

07/04/2001 | 16:59 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן, באמת יותר בכיוון של אורטופדיה. אופניים, לעניות דעתי מכבידים על הברכיים לא בהרבה פחות מהליכה. שחיה מאידך זה מצויין. באמת תשאל רוטופד מומחה בתחום זה (ברכיים) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה