כדורסלן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/08/2000 | 22:03 | מאת: לימור .ש

שלום! לפני כחודש בערך מת מדום לב נער בן 18 ששיחק כדורסל האם שמעת על זה? , אם כן , ידוע לך מה היה לו? ואם לא שמעת אז מה לפי דעתך כרופא היה לו? והאם עושים לשחקנים צעירים בדיקות מקיפות ללב כמו אקו וכ"ו אודע לך מאוד אם תענה על שאלתי תודה מראש! לימור.

31/08/2000 | 08:10 | מאת: דר' שוורץ

איני יודע את פרטי המקרה המצער עליו את מדווחת. קיימת אבחנה מבדלת רחבה למצבים הנדירים, אך הקורים לעיתים, של מוות פתאומי של ספורטאי צעיר בעת עיסוק בספורט. אחת הסיבות היא מחלה של שריר הלב (קרדיומיופאתיה) בה קיים עיבוי חריג של השריר העשוי לגרום חסימה במוצא החדר השמאלי ו/או הפרעת קצב קטלנית. במסגרת עיבוד נכון שעוברים הספורטאים הפעילים, הכולל: נטילת אנמנזה משפחתית (התופעה עשויה להיות משפחתית ויש לה בסיס גנטי) רישום אק"ג, דימות על-שמעי של הלב (אקו לב) ומבחן-מאמץ, ניתן לגלות ברוב המקרים את הבעיה במועד. כדאי שהבדיקות יעשו ע"י מומחים מתאימים ולא במכונים מזדמנים הקמים למטרות רווח בלבד. חשוב לזכור שלמחלה אופי התפתחותי, כלומר בדיקה בגיל 15 שנים למשל אינה שוללת התפתחותה בגיל 18 שנים. לכן יש צורך בבדיקות חוזרות ביחוד אם יש סיפור משפחתי עגום. אם יש משפחתיות ניתן לבצע אבחון מוקדם עפ"י נשאות או אי-נשאות של מוטציה גנטית ספציפית. לאבחון המוקדם חשיבות לא רק במניעת עיסוק מסוכן בספורט אלא בעיקר בהאטת קצב המחלה ומניעת קטלניותה ע"י טיפול תרופתי ואחר. בברכה, דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, רמב"ם

31/08/2000 | 14:15 | מאת: לימור .ש

קודם כל תודה רבה על שענית לי! :) אבל יש לי עוד שאלה קטנה... האם זה יכול להיות גם מום מולד שלא גילו? והאם בכלל כל השחקנים הצעירים עוברים בדיקות חשובות כגון : אקו או רק בדיקות כלליות? תודה מראש! לימור

מנהל פורום קרדיולוגיה