אבחנה לבעיה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/08/2000 | 16:00 | מאת: צביקה פרייזלר

לאחרונה אובחן אצלי MITRAL INSUFFICIENCY CONG . אני כבן 34 ועוסק בםפורט (חדר כושר,ריצה, ריכבה על אופנים). נשלחתי לבדיקות א.ק.ג. ונאמר לי שהכול בסדר. ברצוני לדעת מהיא האבחנה הנ"ל , והאם ישנן מגבלות כול שהן שאלי לדעת. כמו כן אני קצת מודאג מכל זה (האם אני צריך לדאוג ?). בתודה מראש.... צביקה.

31/08/2000 | 07:57 | מאת: דר' שוורץ

צביקה בוקר טוב, נא עיין בדו"ח המפורט של בדיקת דימות על-שמעי שעברת (אקו לב). אני מניח שמדובר בגמישות-יתר קלה ומולדת של עלי המסתם הצניפי ואי-ספיקה קלה של המסתם ללא הרחבת חללי הלב השמאליים. כלומר: בעת שהמסתם הצניפי אמור להיות סגור (כשחדר שמאל מתכווץ ומזרים דם קדימה לאב-העורקים) מעט דם חוזר לפרוזדור השמאלי. מדרגים את מידת חומרת אי-ספיקת המסתם או דליפת המסתם בסולם 4-1. חשוב לדעת מה המידה כעת ולפיה יקבעו המגבלות. מומלצת בדיקת ביקורת אחת לכמה שנים. עפ"י תאורך כנראה שהדרגה קלה מאד ואזי המגבלה הנחוצה היחידה היא שמירה קפדנית על בריאות השיניים כדי שחיידקי עששת לא יתישבו על המסתם ויפגעו בו. וכן נטילת כיסוי אנטיביוטי מונע לפני פעולות עם פוטנציאל זיהומי כגון טיפולי שיניים. אין צורך בהגבלות תפקוד כלשהן. אם מידת האי-ספיקה אינה קלה נא פנה לקרדיולוג המטפל לקבלת הנחיות הולמות. בברכה, דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, רמב"ם

31/08/2000 | 10:07 | מאת: צביקה פרייזלר

תודה רבה על התשובה

02/09/2000 | 19:09 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני חייב לא להסכים עם חלק מהמלצות של ד"ר שוורץ (אחרת לא יהיה מעניין פה). בקשר לצורך בטיפול מונע - אם אכן קיימת בעיה אנטומית מוגדרת היטב כמו צניחת המסתם - אז כן צריך טיפול מונע. מאידך אם מדובר רק בממצא מינימלי באקו לב ללא פתולוגיה של המסתם - אין צורך בכל טיפול מונע. זה לא שכמה כדורי מוקסיפן יכולים להזיק לך אפילו אם תקח אותם סתם, אבל זה בהחלט יכול, ללא צורך, להקשות על החיים - בעיקר מצידם של רופ]אי השיניים. הם לא יטפלו בך וידחו אותך עד שלא תביא אישורים מהקרדיולוג... סתם. אבל כל זה בתנאי שאכן אין כל ממצא המצריך טיפול מונע . לך לקרדיולוג שלך ושאל אותו את כל השאלות האלו. וגם בקש ממו הסבר על ממצאי האקו. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה