לחץ דם וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/04/2001 | 18:20 | מאת: לילי

שלום אני בת 48 ומזה מספר שנים סובלת מלחץ דם לא יציב. הוא נע בין 90/120 ל - 150/100. כאשר לחץ הדם גבוה אני סובלת מכאבי ראש קשים שלא מאפשרים לי לתפקד אפילו למשך יום שלם. אני מקבלת 30 מ"ג ליום OSMOADALAT. עברתי בדיקת ארגומטריה ולאחר 4 דק' לחץ הדם הגיע ל - 160/90 והבדיקה הופסקה. איך ניתן לייצב את לחץ הדם? האם ניתן לטפל בכאבי הראש? האם יש לבדיקת הארגומטריה משמעות? תודה לילי

04/04/2001 | 22:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קיימת אצל נטייה או אבחנה של יתר לחץ דם. אני לא בטוח שכאבי הראש ממש קשורים ללחץ הדם, כיוון שזה לא מאוד גבוה, אבל זה יתכן. אני מניח שאת צריכה טיפול ובמקביל חיפוש אחר הסיבה ליל"ד. לכי לקרדיולוג. במאמץ לחץ הדם עולה. במקרה שלך הוא עלה, אבל לא לערכים שבגללם צריך להפסיק את בדיקת המאמץ. קשה מפה, בלי בחינה של כל הנתונים ומעקב ובדיקה, לייעץ לך. לכי לקרדיולוג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה