איוושה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/04/2001 | 22:17 | מאת: אבאמא

לבננו, בן ה-9 חודשים, נמצאה בבדיקת התפתחות שגרתית, איוושה בלב, והוא הופנה לקרדיולוג. מהי בדיוק תופעה זו ? מהם הסיכונים שלה? האם היא חולפת מעצמה ואם כן - תוך כמה זמן? היש טיפול?

03/04/2001 | 11:08 | מאת: דר' שוורץ

הורים יקרים, איוושה הינה רעש הנשמע בהאזנה מעל בית החזה. ברוב המקרים מדובר באיוושה תמימה שאינה מלווה מום ומבטאת זרימת דם תקינה בלב בריא. במיעוט המקרים האיוושה היא ביטוי לזרימת דם חריגה כחלק ממום לבבי מולד או ליקוי נרכש. לאיוושה תמימה יש מאפינים ברורים ורופא מנוסה יכול לאבחן נכון בהתאם. אישור לתקינות הממצא ינתן בבדיקת אקוקרדיוגרפיה של הלב שתתעד תקינות מבנה ותפקוד. איוושה תמימה נשמעת חזק יותר במצבי עליה בתפוקת הלב (מחלת חום מזדמנת, אנמיה, הריון) ולכן היא לעיתים נקלטת ולעיתים לא. כאמרו מדובר בלב בריא ולכן אין צורך בהגבלות כלשהן ואין כל סיכון. לזהירות-יתר הופניתם לקרדיולוג ואני מקווה שהממצאים יהיו תקינים. בברכת פסח-שמח וכשר. דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, מרכז רפואי רמב"ם

03/04/2001 | 21:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תודה לד"ר שוורץ

05/04/2001 | 00:23 | מאת: אבאמא

לד"ר שוורץ הנכבד תודה רבה על תשובתך המרגיעה, נקווה שגם תוצאות הבדיקה תהיינה בהתאם. בברכת חג שמח אבאמא

מנהל פורום קרדיולוגיה