דופק נמוך ול"ד נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2001 | 22:28 | מאת: טושית

שלום רב, רציתי לברר: לאחרונה חליתי במחלת הנשיקה. בהתקף האקוטי של המחלה היתה עליה משמעותית באנזימי הכבד, טחול מוגדל, חום גבוה ממושך וכו'. אושפזתי בביה"ח לשבוע ימים עד שאנזימי הכבד החלו להראות שיפור, והחלו לרדת (טרם הגיעו לנורמה). במהלך האישפוז ולאחריו התגלה כי יש לי ל"ד ודופק נמוך יחסית, אך אף אחד לא התייחס לכך. ל"ד במשך היום נע בין 90/55 ל 110/65 ודופק נע בין 52 ל-65 פעימות לדקה. האם באמת אלו ערכים נמוכים, ואם כן, האם זה עשוי לנבוע ממחלת הנשיקה? יש לציין שהינני בת 28, רווקה, פעילה במשך היום (אך לא עוסקת בספורט או משהו דומה). אגב, גם לאחר שהחום כבר ירד ואיננו עוד, עדיין ל"ד ודופק נותרו בערכים אלו. אודה על תשובתך.

01/04/2001 | 17:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ערכי לחץ דם נמוכים לא יוצאי דופן באוכלוסייה צעירה ובריאה. יש ספורטאי צמרת עם לחצי דם כאלו... ולא ניתן לחשוד בהם שהם פחות מ"סופר" בריאים. כך שאם אין תלונות כלשהן הקשורות בלחץ הדם והדופק.... ערכים אלו תקינים - לא לדאג. תודה על תשומת הלב

01/04/2001 | 23:56 | מאת: טושית

לד"ר קיציס, תודה על התשובה המהירה. הרגעת אותי... :) ואגב, יישר כוח על פעילותך ופעלתנותך בפורום, טושית

מנהל פורום קרדיולוגיה