לחץ דם לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2001 | 17:38 | מאת: ניסים

ד"ר שלום אני כבן 46 ולאחרונה ביצעתי מבחן מאמץ. הלכתי למעלה מ-12 דקות והגעתי לדרגת מאמץ טובה וגבוהה [לפי הרופא] אך בבדיקת ל.ד לאחר המאמץ אמר הרופא של.ד שלי ירד מהר מידי ויש צורך לחקור לעומק וביקש שאבצע בדיקת מאמץ בטליום. שאלתי : מה הכוונה שלחץ הדם ירדמהר ולמה זה מסמל לאיזה בעיה זה יכול להצביע? והאם ל.ד לא צריך לרדת לאחר מאמץ? וכן אם אפשר פרטים על בדיקת טליום. בתודה מראש לתשובתך. ניסים.

31/03/2001 | 21:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ממש לא נראית לי בעיה. אבל אני לא ראיתי את הבדיקה. אם הלכת 12 דקות זה מצויין. נכון, נפילת לחץ דם במאמץ הוא סימן לא טוב... אבל במקרה שלך זה לא קרא... אלה לאחר המאמץ... אני חושב שהכל יהיה טוב אצלך. תודה על תשומת הלב

01/04/2001 | 01:12 | מאת: חיים

שלום ד"ר אילן. בקשר לשאלה של קודמי , מר ניסים , אני מבקש ברשותך שתסביר לי מה פרוש שנפילת לחץ דם במאמץ זה לא טוב. על איזו בעיה או בעיות זה עשוי להצביע . נדמה לי שאצלי קיימת תופעה כזו. תודה עבור הסברך. - חיים

מנהל פורום קרדיולוגיה