תרופה חדשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2001 | 10:42 | מאת: ישראל י.

שבת שלום לד"ר קיציס היום בבוקר בעת הצעידה היומית שמעתי ברשת א ברדיו כל מיני חדושים והמצאות ובין היתר שמעתי על דיק צ'ני (מהממשל האמריקאי) שעבר התקף ומטופל כיום בתרופה כמדומני בשם דופידורגיל (או משהו דומה - אל תתפוש אותי במלה כי לא יכולתי לרשום באמצע ההליכה) תרופה זו באה במקום האספירין-נורמלול-וכל מיני תרופות שלוקחים חולי לב כרוניים. מחירה כ-3$ כל כדור (אבל מה יש למחיר משמעות). אודה לך אם תואיל להתענין בנושא ולהשיבני מכיוון שאפילו אם אכנס לאתרים בהם אמצא דבר זה - לא אבין ממילא כי האנגלית שלי ככל צבר ממוצע ומטה. שבת שלום ועבודה נעימה. (דרך אגב-קראתי מאמרך בעתון קופ"ח מאוחדת - התגובה-10) ישראל

31/03/2001 | 21:55 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קלופדרוגל ובארץ PLAVIX היא תרופה מצויינת הניתנת למניעה. היא עושה מה שעושה האספירין אך במנגנון לחלוטין שונה. יעילותה הוכחה חד משמעית. לרוב, אבל, אם אתה יכול לקחת אספירין זה לא מחוייב במציאות שתעבור לפלביקס. נכון, יש עבודות כאילו הפלביקס קצת יותר טוב מאספירין והשילוב בינהן גם טוב מאוד. "יותר טוב" אומר אחוזים בודדים של פחות מאורעות. סטטיסטית זה משמעותי, אבל בחיים זה לא חייב להתרגם ליתרון אצל כל (כל !) אלו שנוטלים את התרופה. בקופות יש עם זה בעיות מימון וכו. לחולים שלא מסוגלים לקבל אספירין (מסיבות שונות) יש אישור לפלביקס תודה על תשומת הלב

01/04/2001 | 19:25 | מאת: ישראל י.

תודה רבה על התשובה המהירה ישראל

מנהל פורום קרדיולוגיה