שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/05/2005 | 22:19 | מאת: עדן

שלום ד"ר יש לי שאלה קצת מוזרה אני מקווה שתענה לי עליה קראתי בכל מיני ספרים וגם באינטרנט שקיימים בגופינו גנים שונים, קראתי שמחלות לב תורשתיות חשמליות ברוב המקרים כתוצאה ממווטציה גנטית בתעלות אשלגן,נתרן ידוע לי גם שאשלגן ונתרן הם מינרלים שיש במזון השאלה שלי היא מה ז"א תעלות אשלגן ונתרן? אלשגן ונתרן יש בגופינו בלי שום קשר למזון? אם קיימת מוטציה גנטית גן אשלגן למשל האם אכילת מזון שיש בו אשלגן יעזור ? או שתעלות אשלגן שיש בגופינו ואשלגן במזון זה שני דברים שונים? אני מקווה שהבנת את השאלה שלי קצת קשה לי לנסח בבקשה אשמח לקבל תשובה בברכה עדן

לקריאה נוספת והעמקה
26/05/2005 | 17:01 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תעלות האשלגן והנתרן והסידן הן מולקולות בדופן התא (או מצבור מולקולות) המעבירות את המינרלים האלו מצד אחד לצידו השני של כרום התא (מבחוץ פנימה והפוך). ברמה מיקרוסקופית. אין לכך כל קשר לתזונה ואוכל תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה