מהם הסיכויים לצאת מחוסר-הכרה לאחר התקף-לב ? (דחוף)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/03/2001 | 22:15 | מאת: איתן

שלום חמי בן 65, מעשן קיבל התקף לב ראשון (ולאחריו קיבל להבנתי גם אירוע מוחי) מאז ההתקף הוא מחוסר הכרה, מונשם בטיפול נמרץ , וגופו מגיב רק לרפלקסים בלתי-רצוניים בלבד. נכון לזמן כתיבת ההודעה , חמי מחוסר הכרה כ - 60 שעות , והרופאים לא אופטימים. שאלותי הן : 1. מה הסבירות של חולים בגילו להתאושש מחוסר הכרה ? (אנו שומעים על מקרים בהם אנשים מתאוששים גם לאחר חודשים - כמו לאחר תאונות דרכים או שיקום בבית-לווינשטיין) 2. האם הסבירות הזו קשורה לגיל החולה / סוג המחלה או הפגיעה בעטיה נכנס החולה לאיבוד הכרה. נא תשובתכם הדחופה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בתודה מראש איתן

26/03/2001 | 15:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בעיה קשה. לרוב, אם ההתאוששות לא מהירה לא צריך לצפות ל"ניסים", הגם שהיו כאלו. צריך המון סבלנות ויכולת התמודדות עם תסכולים רבים. עם הזמן, אפשר יהיה לדעת לאן זה מוביל. רק זמן וטיפול תומך תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה