דקירות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/03/2001 | 23:40 | מאת: י.ש

אני בת 19. מידי פעם אני מרגישה דקירות בחזה, למשך 1-2 דקות. כאשר אני לוקחת נשימות ארוכות, כלומר מכניסה כמות גדולה של אויר לפה, הכאב גדל. בזמן הכאבים אני לעיתים נכנסת לפאניקה, כתוצאה מחשש שהדבר יתפתח לדום לב. הכאבים מלווים בדופק מואץ. לפני כשנה ביקרתי אצל קרדיולוג, ולאחר בדיקת a.c.g. הוא אמר שהוא לא הבחין במשהו חריג, ושככל הנראה הדבר קורה כתוצאה מהתכווצות שרירים. יש לציין, שלא הצלחתי לשייך את ה"התקפים" הללו לשעות מסויימות ביום או לזמנים מסויימים. פרט לכך, שזה קורה לי בד"כ בבית ובמצב ישיבה. כמו כן, הדבר לא מלווה בכאבים בגפיים, הזעה או חיוורון. תודה רבה

25/03/2001 | 10:16 | מאת: לימור.ש

הרשי לי להשיב למה שכתבת אני בת 18 וסובלת גם לעיתים כאבים בחזה אבל יותר דופק שמורגש כמו החסרת פעימה אבל חשוב לציין שאני סובלת מחרדות ... הייתי אצל הקרדיולוג הרבה פעמים ועשיתי את כל הבדיקות כגון : אקו לב , לב במאמץ , הולטר 24 שעות , א.ק.ג והכל ברוך השם יצא תקין , וככה הקרדיולוג אמר שיצא עוד לפני שעשיתי את הבדיקות... אז חמודה , קודם כל את לא צריכה להכנס לפאניקה , איך הגעת לדום לב השם ישמור?!??! את מגזימה ... זה סך הכל כאבים בחזה והדופק עולה לך כתוצאה מהפאניקה שאת מכניסה לעצמך , יש מלא סיבות לכאבים בחזה וכמעט כל בנאדם סובל מזה... ויש כאלה שחיים עם בעיות יותר גדולות , תאמיני לי! אז קודם כל תנסי להירגע....כי המתח רק יעשה לך יותר גרוע תרגישי טוב....:-) ממני לימור.ש

מנהל פורום קרדיולוגיה