נגישות
נגישות

ניתוח אאורטה עולה מורחבת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2018 | 17:14 | מאת: לפיד

במשך 11 שנות מעקב אקו עד היום, אורטה 48 ממ. לפני 11 שנים לפי c.t היה גם 48 אבל היום 50 ממ. בן 71, 181/95 מסתם אורטלי בי קוספידלי. האם אפשר להמשיך במעקב אקו עד 55 ממ למרות המסתם הביקוספידלי?

כן, אך שי כאלה שימליצו כבר בשלב זה לבצע ניתוח. כמובן יש לדעת איך מתפקד המסתם. באם מסתם תקין? חשיבות עלינוה באיזון מיטבי של ל״ד. יש צורך בטיפול מסודר אצל קרידולוג פנה נא לבדיקת קרידולוג עם תוצואת של כל הבדיקות בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה