גורמים לסתימות בעורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/03/2001 | 00:28 | מאת: moshon

שלום! מבין גורמי הסיכון הידועים: עישון, סכרת קלה, רריגליצרידים, וכולסטרול, מי הם גורמי הסיכון החזקים ביותר לקיום סתימות בעורקי הלב, ובאיזה גילאים בממוצע, רמת הסיכון להתקפי לב, והצורך בניתוח מעקפים גבוהים יותר?

22/03/2001 | 21:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל מה שציינת + סוכרת ויל"ד וסיפור משפחתי עשיר של מחלות לב בגיל מוקדם. הכי חזק אני חושב שזה הכולסטרול. אך אם יש מספר גורמי סיכון זה כמו 1+1=3... לכן צריך לטפל בכל גורמי הסיכון תודה על תשומת הלב

01/04/2001 | 07:48 | מאת: מושון

תודה על התשובה, למרות שלא נראה לי שהיא עונה על השאלה. השאלה היתה: האם סכרת קלה (רמות סוכר של 160 - 130 ) מהווה גורם ראשון במעלה להווצרות סתימות בעורקי הלב, ומה במידה וניתן למדוד, מרכיב הסכרת בין יתר מרכיבי הסיכון להווצרות סתימות בעורקי הלב? בברכת חג שמח , ותודה רבה - מושון.

מנהל פורום קרדיולוגיה