בדיקה אצל הקרדיולוג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/08/2000 | 07:53 | מאת: שרון

אני בת 22 ולאחרונה חשתי "דקירות" באזור הלב. הופנתי לבדיקת אקו לב והקרדיולוג בדק אותי בעזרת סטטוסקופ ומכשיר אולטרסאונד. לצורך הבדיקה ביקש ממני הרופא להוריד את החולצה וגם את החזיה. שאלתי היא - האם כדי להקשיב ללב היה חייב הרופא לבקש ממני להוריד את החזיה, שמא ניתן להקשיב ללב גם כאשר נשארים עם החזיה?

04/09/2000 | 17:30 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לפעמים מבנה הגוף, החזה והחזייה הם כאלו שלא מאפשרים להניח את הסטוסקופ במקום הנכון בלי להוריד את החזייה. ןלפעמים אפשר. כללית בדיקה גופנית טובה כוללת הפשטת החולה. תמיד. וזה לא צריך ליצור מבוכה. המבוכה היא בראש שלנו. ומאידך הרופא צריך ליצור הרגשה מספיק טובה אצל החולים שלו על מנת שסוגייות אלו בכלל לא יעלו על הפרק. תודה על תשומת הלב

05/09/2000 | 01:33 | מאת: ד"ר גלבוע

אני רופא ילדים. אני בודק הרבה בני נוער בכל יום. ישנה בעיה בעיקר בקרב מתבגרות שלא מוכנות להתפשט לפני הבדיקה. קשה מאוד לבדוק את הלב בצורה כזאת ולא פעם אני נאלץ לוותר על הבדיקה. אין כל בושה להתפשט בפני רופא ואם בכל זאת הבחורה מרגישה שלא בנוח להיות לבד עם הרופא היא בהחלט יכולה לבוא עם אמא שלה,חברה,או שהבדיקה תתרחש בנוכחות האחות או המזכירה

מנהל פורום קרדיולוגיה