תוצאות בדיקת אקו לב וייעוץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/08/2017 | 09:10 | מאת: חנה

שלום רב, לפני כשלושה שבועות חשתי כאבים מאוד חזקים כמו שמהדקים סביבי חגורה בלי להרפות מתחת לחזה - הכאבים היו היקפיים והדופק שלי היה מאוד מהיר ומורגש חזק מאוד, הלכתי למיון שם עשו לי בדיקות דם,צילום חזה וא.ק.ג. ראו את הדופק המהיר ואמרו לי לי שזה מצב של איסכמיה. הפנו אותי להמשך בירור בקופ"ח של אקו לב והולטר. קיבלתי את התוצאות של האקו לב: No evidence of LVH Normal left ventricular size and systolic function Normal left atrial size Normal mitral valve and aortic valve, Mild MR Normal aortic root and proximal ascending aorta size Normal right atrium and ventricle, Minimal TR Can not assess pulmonary artery pressure No pericardial effusion אני בת 40 וחשוב לי לציין שאני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס. כאבים בחזה יש לי לעיתים ויש לי קושי נוראי לבצע פעילות גופנית כי אני מרגישה שאין לי אוויר. ביצעתי לפני כשנתיים בדיקת אקו לב במאמץ שיצאה תקינה למעט צניחות st קלות שאמרו לי שאין להן משמעות. אשמח לדעת אם בדיקת האקו לב תקינה

29/08/2017 | 20:36 | מאת: חנה

שלום רב, היום קיבלתי את תוצאות בדיקת ההולטר וכתוב שם: פעימות על חדריות מוקדמות בודדות. האם יכול להיות קשר לתוצאה באקו לב שכתוב: MILD MR MINIMAL TR אשמח לתשובה תודה

02/09/2017 | 15:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

רוב הסיכויים שלא. גם מימצאים באקו לב וגם פעימות לב על חדריות בודדות מימצאים כמעט ללא כל משמעות.

מנהל פורום קרדיולוגיה