פעימות מוקדמות מרובות בחודש תשיעי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/07/2017 | 17:19 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בת 34,הריון שלישי. אקו לב מלפני חודשיים-תקין, אך נמצאה אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. הולטר מלפני חודש וחצי-סינוס טכיקרדיה עד 143 בדקה, ופעימות pvcs שניים ביממה. אציין שבהריונות הקודמים לא היו לי פעימות מוקדמות כלל. סבלתי מזה בעבר,פעמים אחדות בשנה. בתחילת ההריון היו כמה שעות של פעימות מוקדמות ועבר (בגלל זה עשיתי את הבדיקות). אתמול נכנסתי לחודש תשיעי , ומזה יומיים שיש לי פעימות מוקדמות מרובות, לאורך כל היום,מספר פעמים בדקה. האם לגשת שוב לקרדיולוג או להתעלם? בסיכום הביקור לפני חודש אמר שאין צורך כרגע בטיפול ולבוא לביקורת לאחר הלידה. אבל אז לא היו בקושי פעימות כאלה ועכשיו זה כבר יומיים לא עוזב אותי וזה די מלחיץ....תודה מראש

21/07/2017 | 19:58 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. במידה ויש החמרה משמעותית יש לגשת לבית חולים - חדר מיון. כן יש לגשת להערכה אצל קרדיולוג בהקדם ויחידת אם ועובר (סיכון גבוה). יש להלשים בדיקת אקו לב. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה