פריקרדיטיס תרופות חייל בן 21

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/07/2017 | 12:25 | מאת: אח

בני חייל ,עם התלקחות חוזרת של פריקרדיטיס. לאחר כשבועיים לאחר שבועיים של הפסקה מוחלטת של הכדורים שהורדו בהדרגה הפריקרדיטיס חזר בעוצמה גדולה יותר עם נוזל בינוני מסביב ללב ומסביב לריאה הימנית. הוא החל שוב לקבל איבופן 800X3 ביום+ קולחיצין 0.5X2 ואומפרדקס 20 מ"ג X2 הCRP החל להיות בטווח הנורמה ולכן הורדנו מינונים איבופן 2X800 + 1X600 כבר למחרת החום עלה לו ל-38 במשך כ-4 ימים אינזימי הכבד החלו להיות גבוהים.אני חוששת שערכי האיבופן הגבוהים יפגעו לו בכבד ובכלד"ר שלוםליות. לצערי ,כמה שזה נשמע הזוי,אין בר"מ 2 אסף הרופא,ובחר"פ צריפין רופא ולכן אין מי שיעקוב אחרי בני באופן שוטף ולמעשה רק אם אני מיידעת את האחראית בר"מ 2 על ערך שהוא לא תקין היא שולחת את הבדיקות לרופא מחר"פ בתל השומר . דבר שלעיתים קרובות לוקח זמן וכאן הזמן הוא קריטי. לגופו של עניין שאלתי היא מה הסכנה בלקיחת איבופן בערכים כה גבוהים תקופה ארוכה והאם יש דרך למנוע נזקים בכבד ובכליות

08/07/2017 | 16:54 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תלאיבופן כמו לתרופות דומות מקבוצה של nsaid השפעות לוואי שליליות על כליה, קיבה, צבירת נוזלים, יל״ד בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה