פענוח הולטר והמשך בירור באם יש צורך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2017 | 12:22 | מאת: דנה

שלום, ביצצעתי הולטר עקב דפיקות לב חזקות ( לציין כי אחת לחודש בזמן המחזור ולכל אורכו זה קורה לי ). הבידיקה ארכה 24 שעות. הקצב הבסיסי- קצב סינוס מהירות מינימלית- 42 ממוצעת לדקה מהירות מקסימאלית- 144 ממוצעת לדקה מהירות ממצועת- 79 לדקה. הפרעות קצב חדריות vpcs - נצפו סה"כ 2 הפרעות קצב על חדריות apcs - נצפו סה"כ 4 בשעה 14:52 נצפה קטע קצר בין 4 פעימות של nonsustained atrial tachycardia במהירות עד 134 פעימות לדקה. הפרעות הולכה- לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע st - לא נצפו הערות/סיכום- במשך המעקב נצפה קצב סינוס. מהירות מקסימלית בשעות הבוקר עד 144 פעימות לדקה ומהירות מינימלית בשעות הלילה/בוקר סנוס ברדיקרדיה/אריתמיה 44 פעימות לדקה, עם מרווחי r-r עד 1.6 שניות. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 79 פעימות לדקה. vpbs ו apcs בודדים. single short event of non-sustained atrial tachycardia לטענת רופא המשפחה ששלח אותי הבדיקה תקינה והסביר לי כי יש לי פעימות מוקדמות. עוד אציין כי עשיתי בדיקת דם לאנזימי הלב שיצאה תקינה וכן א.ק.ג תקין. אשמח לדעת אם הכל תקין ואין צורך בטיפול מסויים. תודה רבה

08/07/2017 | 16:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בבדיקה זו - אירוע קצר של טכיקרדיאה עליתית. דבר על פי רוב לא מסוכן, אך כדאי להיבדק אצל קרידולוג.

מנהל פורום קרדיולוגיה