בני שהולך להתגייס - בבקשה תענה לי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/08/2000 | 22:59 | מאת: אמא של רן

שלום ד"ר, בני רן נשלח לבדיקות רפואיות לאחר שבוועדה הרפואית של הצו הראשון נמצא כי הדופק שלו נמוך מאוד(56-58), בבדיקות חיברו לו מכשירים למשך יום שלם. לאחרונה הרופאים זימנו את רן והודיעו לו שלא בטוח שיגייסו אותו בגלל בעיה מסויימת שאותה לא פירטו. אנחנו אמורים לקבל תשובה סופית בעוד שלושה שבועות. מה כבר מצאו אצלו? אם זה מסוכן? למה לא מספרים לנו כלום? האם יגייסו אותו? בבקשה תענה לי!

30/08/2000 | 10:51 | מאת: דר' שוורץ

דופק איטי במנוחה אינו בהכרח ביטוי לחולי. נהפוך הוא, זהו בדרך כלל ביטוי לעיסוק פעיל בספורט וממצא שכיח באנשים צעירים ובריאים. אני מניח שהבדיקה הנוספת שעבר בנך בהנחיית לשכת הגיוס היא רישום הולטר אק"ג במשך 24 שעות. מטרת הרישום לוודא העדר הפרעות קצב או הולכה חשמלית ותגובתיות דופק תקינה. באיזה מסגרת בוצעה הבדיקה?, זכותו המלאה לקבל מיד וללא דיחוי תוצאות פיענוח הרישום ואין סיבה להמתנה. אם תקבלו אבחנה ברורה אשמח להתייחס.

30/08/2000 | 14:13 | מאת: אמא של רן

תודה על תשובתך דוקטור. לבדיקה שלחו אותו לבי"ח תל איכילוב. לשאלתך בני אינו עוסק בספורט בכלל, הוא דווקא עלה במשקל בזמן האחרון. אני אנסה להשיג את התוצאות, לפני מס' חודשים רן התלונן על לחץ בחזה ודקירות בלב, האם זה שייך?

מנהל פורום קרדיולוגיה