איוושה בהריון.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/05/2017 | 11:20 | מאת: נעמה

ד"ר שלום, אני בהריון שלישי חודש שישי. לפני 6 שנים,לפני ההריונות,ביצעתי אקו לב,לב במאמץ והולטר ויצא תקין.לפני 5 שנים,בהריון הראשון ביצעתי שוב אקו לב והולטר (בעקבות דופק מהיר המנוחה) ויצא תקין. לא איוושה ולא שום מחלת לב. לפני ההריון השני סבלתי מפעימות מוקדמות וזה עבר (או לפחות התחושה עברה). כעת,בהריון שלישי,אני סובלת מתחילת ההריון מתחושה של דפיקות הלב , תחושה של החסרת פעימות,גם הדופק מהיר במנוחה. הייתי אצל קרדיולוג,נאמר לי שיש לי פעימות מוקדמות והוא גם שמע איוושה. אמר שיכול להיות שזה מההריון. בינתיים מחכה לתורים לאקו והולטר. אך אני קצת טרודה-כיצד יתכן שפתאום יש לי איוושה? שני הריונות עברתי עם בדיקות מרובות ולא נמצאה איוושה. האם זה תקין? קראתי בגוגל שגם נשים ללא מחלות לב יכולות לפתח מחלת לב ואי ספיקת לב בסוף ההריון ואף אחרי הלידה...היתכן?יש סיבה לחשוש?בעבר כל הבדיקות יצאו תקינות ב"ה. התורים לבדיקות רחוקים ובינתיים רוצה לדעת האם יש סיבה לדאגה....תודה

13/05/2017 | 12:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לבצע בדיקת אקו לב ובמדית הצורך לגשת להערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה