תוצאות אקו לב בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/04/2017 | 15:43 | מאת: שירי

שלום , אני בת 37 בהריון שלישי שבוע 22. סובלת מקשיי נשימה בעיקר בשכיבה ולעיתים דופק מהיר. מוטרדת מעט מתוצאות האקו לב שביצעתי היום. האם יש לקבוע תור לקרדיולוג? תודה רבהֱ חדר שמאל תקין בגודלו ותפקודו סיסטולי ודיאסטולי .העליה השמאלית אינה מורחבת - .האאורטה אינה מורחבת .חללים מימין בגודל ותפקוד תקינים .המסתם האאורטלי - תלת צניפי,מפתחו תקין .המסתם המיטרלי - אי ספיקה טריויאלית עד קלה .המסתם הטריקוספידלי - אי ספיקה קלה .הלחץ הריאתי- 48 ממ"כ -מוגבר במידה קלה עד בינוני .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות .טכיקרדיה בזמן הבדיקה .וריד נבוב תחתון - 22 מ"מ עם תמט נשימתי תקין

22/04/2017 | 16:45 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תשובה נכתבה לך באתר של האיגוד הקרדיולוגי. לגשת נא בהקדם האפשרי לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה