בדיקת הולטר לאחר תיקון מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/04/2017 | 23:55 | מאת: Romi

בת 64. 10 שנים לאחר תיקון מורכב ומוצלח של המסתם המיטרלי. לאחרונה, לאחר מאמץ, קפיצות לב חריגות, שנמשכו שבוע, ופחתו בהדרגה. בצעתי הולטר. למרות שבהולטר לא הרגשתי את הקפיצות , שהן היו הסיבה להולטר,ניצפו הפרעות. בסיכום-נצפו קטעי sinus bradycardia במהירות מינימלית 40 לדקה- מהירות ממוצעת ביממת המעקב 69 פעימות לדקה. הפרעות קצב חדירות vpc's בתדירות של 154-4 לשעה- נצפו סהכ 1550 vpc's במשך הבדיקה. משני מוקדים.נצפו 9 זוגות vpc's. ניצפו גם בצורת קטעי ביגמניה חדרית הפרעות קצב על חדירות apc's- נצפו 295 במשך הבדיקה.חלקם זוגות. נצפו 3 קטעיnonsustained atrial tachycardia בני 5-18 פעימות. במהירות עד 178 פעימות לדקה. נצפו גלי p משוננים ורחבים. הפרעות הולכה- לא ניצחו. שינויים משמעותיים בקטע st- לא ניצפו. הקצב הבסיסי קצב סינוס.מהירות מינימלית 47 לדקה.מקסימלית- 121לדקה.ממוצעת-69 לדקה. מה משמעות ההולטר.? האם מומלץ להמנע ממאמץ.? תיקון המסתם שמור. אם כן, למה הפרעות? תודה רבה, רומי.

22/04/2017 | 16:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה לא תקינה - הפרעת קצב לב עליתית.... יש לגשת לבדקית קרידולוג מטפל עם תוצאה זו. בינתיים להימנע מהמאמץ. בברכה דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה