פענוח אקו לב - שנעשה שבוע שעבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/04/2017 | 13:55 | מאת: אלי

שלום רב , לאחרונה ערכתי בדיקת אקו לב הגיעו התוצאות ואני חושש מהתשובה , אשמח לשמוע מה המשמעות של הבדיקה . להלן התוצאות : - חדר שמאל : תפקוד , גודל , תפקוד סיסטואלי- תקין . - חדר שמאל : מורחב במידה קלה - פרוזדור וחדר ימין תקינים - מחיצה בין פרוזדורית שלמה -האאורטה - תקינה - מסתם מיטראלי - צניחה קלה של שני העלים -מסתם אאורטלי וטריקוספיאלי - מבנה ופתיחה תקין -הפירקארד: אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. IVC תקין - בדופלר :אי ספיקה מיטרלית ברמה בינונית , אי ספיקה טריקוספידאלית ברמה קלה-בינונית , לחץ במחזור הריאתי תקין. אשמח לתשובתך בהקדם .

15/04/2017 | 16:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לא תקין - צניחה של שני עלי מסתם מיטרלי עם דלף ברגה בינונית. הרחבה קלה של חדר שמאל. דלף קל בינוני של המסתם הטריקוספידלי גם לא תקין, אם כי מימצא קל יחסית למעקב. יש לגת לקרידולוג ולערוך מעקב קרדיולוגי מסודר, וטיפול. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה