סתירה בין תוצאות 3 בדיקות - חשש ל PFO

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/04/2017 | 12:02 | מאת: אנה

שלום ד"ר דדשב, אני אנה, בת 33, בסה"כ בריאה אך לעיתים סובלת ממגרנות. הופניתי לבצע בדיקת TCD - עם הזרקת בועיות ולפי תוצאות הבדיקה יש דליפה בין-עלייתית. לאחר מכן הופניתי לבדיקת TTE שוב עם הזרקת בועיות וגם הפעם - לפי התוצאות: בהזרקת בועיות נצפה מעבר במחיצה בין עלייתי. לאחר מספר חודשים ביצעתי בדיקת TEE - והפעם לפי התוצאות: בהזרקת בועיות לא הודגם מעבר מימין לשמאל. אם לפי TCD, ו- TTE בהזקרת בועיות רואים מעבר, ולפי TEE - לא רואים - מה זה אומר בעצם? האם יש לי PFO או לא? אשמח לעזרתך, אנה

08/04/2017 | 14:58 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לגשת עם כל החומר שבידיך לקרדיולוג לצורך קבלת החלטה סופית באשר להתערבות לאחר במימצאים של כל הבידקות אשר בוצעו עד כה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה