ניתוח הרניה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/08/2000 | 08:46 | מאת: דן

שלום ! אני בן 68 , עברתי ניתוח מעקפים לפני כשנה. כעת אני צריך לעבור ניתוח הרניה (עברתי ניתוח באותו מקום לפני 20 שנה). האם מומלץ לעבור את הניתוח או שיש סיכון ? תודה.

30/08/2000 | 10:54 | מאת: דר' שוורץ

ניתוח תיקון בקע מפשעתי נחשב לניתוח בעל סיכון נמוך ביותר. ניתן לבצעו גם בהרדמה אזורית ולא רק בהרדמה כללית. בהנחה שניתוח המעקפים שעברת הוכתר בהצלחה ואתה חש בטוב הרי בהחלט כדאי שתעבור את הניתוח לתיקון הבקע. בכל מקרה עליך להביא לידיעת המרדים והמנתח את התרופות הקבועות שאתה נוטל.

מנהל פורום קרדיולוגיה