מיוקרדיטיס ואקג לא תקין 3 שבועות אחרי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/03/2017 | 07:48 | מאת: רועי

שלום לפני חודש אבחנו אצלי מיוקרדיטיס. פינו אותי לביח עם חשד להתקף לב. בצנתור שעשו לי לא מצאו חסימה ולכן הלכו לאבחנה של מיוקרדיטיס. באותם ימים האקו לב יצא 40 אחוז. טופלתי בתרופות. לאחר שבוע השתחררתי עם אקו לב 55 אחוז. שבועיים אחרי ביצעתי אקו לב שיצא תקין לחלוטין 60 אחוז . שלושה שבועות אחרי ביצעתי אקג שיצא לא תקין : גלי t באופן אינפרו לטרלית בצורת אוטם או קרדימיופטיה. אני מבין שזה לא יכול להיות זה כי אוטם לא נמצא בצנתור וגם קרדימיופטיה זה לא יכול להיות כי האקו יצא פעמיים תקין. על מה יכולים להצביע גלי t. האם טבעי לדלקת ואמורים לעבור? האם זה סימן לפגיעה בלב לצמיתות? תודה

27/03/2017 | 18:09 | מאת: רוע

גלי t שליליים באקג התכוונתי

31/03/2017 | 16:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. כן זאת אפשרות, אקג עלול הלשתנות בעיקבות פגיעה שריר הלב עיקבות מיוקרדיטיס. בברכה, דר׳ דדשב

31/03/2017 | 19:02 | מאת: רועי

תודה על תשובתך. אבל מה זה אומר שהאקג משתנה? זה אומר פגיעה קבועה? או שטבעי וחולף?

31/03/2017 | 19:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה לא אומר הרבה. זה יכול להיות תלוי בפגיעה קבועה ובתהליך של דלקת חדה.

20/05/2017 | 19:09 | מאת: רועי

בהמשך להודעות הקודמות. עשיתי mri בסוף מרץ. הבדיקות העלו תפקוד לב תקין ובצקת בשבע אחוז משריר הלב. אני נוטל קרידלוק פעם ביום וקולכיצין וטריטייס פעמיים ביום. ביומיים שלושה אחרונים הרגשתי פה ושם כאבים חולפים בחזה . האם הדבר אופייני לבצקת בלב? כמה זמן עד שזה עובר? כיום אני כשלושה חודשים אחרי התפרצות המיוקרידטיס .

מנהל פורום קרדיולוגיה