לחץ דם גבוה ...?! האם יש צורך בטיפול תרופתי. מדינת עולם שלישי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/03/2017 | 01:52 | מאת: טל

פורום קרדיולוגיה שלום רב, אני מתגורר בימים אילו במדינה לטינית עולם שלישי. אני בן 45 משקל ממוצע. אין שום רקע רפואי בעל משמעות. בריא. מעשן מעט. לאחרונה מדדתי לחץ דם בבית מרקחת והתוצאה היתה 125/92 . במשך עשרה הימים שאחרי המשכתי לבדוק לחץ דם אחת ליומיים - שלושה, ללא שינוי מגמה בתוצאות . המליצו לי לקחת אספירין לשבוע ולנסות לנוח ולהירגע והכול יסתדר. בעל המרקחת שבדק לי את לחץ הדם בתחילה וגם חבר מהקהילה היהודית מעודד אותי לקחת כדור להורדת לחץ דם בשם : Losartan 100mg . כדור ליום בשעות הבוקר. דוקטור יקר, האם אתה חושב שהטיפול נחוץ ? האם כדאי לי לראות רופא בתחום ( מסובך באזור שאני נמצא ) בברכה, טל

27/03/2017 | 02:49 | מאת: טל

הכדור שעודדו אותי לקחת : Lasartan Denk 100mg/ Lasartan potasico 100mg.

31/03/2017 | 03:11 | מאת: טל

ד"ר יקר , אני שם לב שהתגובה מתערבת מעט ולכן אנצל את ההזדמנות והוסיף מעט פרטים נוספים. בברכה, אני נוטל את הכדור כבר שבועיים מידיי בוקר 100 מג לכדור. לחץ הדם שנימדד לי השבוע בצהריים 128/74 !!! בשיחה עם חברי הרוקח והיות שנטילת הכדור גורמת לי נפילה של עייפות , סחרחורת עד שעות אחהצ . החלטנו להוריד את המינון ל 50 מג ( חצי כדור ) החל מהיום . ולהמשיך לעקוב אחריי לחץ הדם מידי כמה ימים. מה חוות דעתך הכללית על כול הנושא ? בברכה ותודות, טל

31/03/2017 | 16:38 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, באם מדובר בל״ד 125/90 או 152/90? רצוי לבצע בדיקת הולטר ל״ד על מנת להיבן מהו לחץ דם עמיתי. יש להשלים בדיוקת מבעדה כולל תפקודי כליה, אלקטורליטים, לבצע בדיקת סונר בטן עם בדיקת זרימת דם בכליה, נקראת renal inex ובדיקת קרקעית עין. בברכה, דר׳ דדשב

31/03/2017 | 19:05 | מאת: טל

הבדיקה לחץ הדם מצויינים ללא טעות הבדיקה הראשונית 125/92 במכשיר אלקטרוני . כיום 128/74 לאחר נטילת הכדור. תודות

31/03/2017 | 19:10 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מצויין. לא בהכרח להתחיל טיפול עם מדידה בודדת של ל״ד 125/92. יש לבצע הערכה כפי שכתבתי.

31/03/2017 | 19:24 | מאת: טל

מה לגביי השימוש בכדור ?. אני נוטל כבר שבועיים 100 מג ליום , ומהיום 50 מג. תודות, שבת שלום טל

08/04/2017 | 14:57 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

נא לגשת להערכה אצל קרידולוג. תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה